Mamma fylte 60 år forrige uke, og da var det så klart på sin plass å jazze opp en skikkelig gave. Jeg hadde selv falt helt pladask for Bøvertunkoften som jeg fant oppskrift på i Kofteboken, og bestemte meg for å strikke den til henne.

Etter noen ukers arbeid kunne jeg nyte synet av en nydelig jakke (synes jeg selv), strikket i Mini Alpakka fra SandnesGarn. Jeg hadde i utgangspunktet vært litt frem og tilbake med tanke på fargevalget. Jeg ville ha en kofte i farger som kler mamma, og som ville passe med resten av garderoben hennes. At den var tidløs var også viktig. Jeg helte litt mot grått med hvitt mønster, men mamma har ganske mye grått. Det var da jeg kom på denne nydelige sandfargen (2650 Gråbeige melert), som jeg tidligere har brukt i kombinasjon med andre farger. Da samboeren min sa at jakken som hang der i stuen vår så ut som noe mamma kunne ha glemt igjen hos oss, skjønte jeg hvor godt jeg hadde truffet med denne fargene.

Knappene er selvfølgelig også valgt med omhu. Jeg ville ha noen med nøytralt blomstermønster, ikke snøkrystaller, for at den skal være lettere å bruke i sommerhalvåret også.

Heldigvis viste både fargevalg, knapper og størrelse seg å falle i smak hos mottakeren også.

Processed with Moldiv

Shares

Pin It on Pinterest