Jeg liker ofte å strikke litt på frihånd for å få ting akkurat sånn som jeg vil ha det. Denne fletteluen i knæsje farger har jeg gått og tenkt på en stund, og i julen fikk jeg mulighet til å prøve meg på den.

Luen er strikket med fire tråder Lannett babyull fra SandnesGarn. Utgangspunktet for prosjektet var at jeg ville ha en lue med litt store fletter og en bred ribbestrikket vrangbord med brett. I tillegg hadde jeg bestemt meg for å bytte på fargene i de fire trådene for å få et kult fargespill. Resultatet er jeg veldig fornøyd med. Jeg synes luen sitter fint, den er god og varm, og den noe brokete fargekombinasjonen synes jeg funker fint.

På den annen side var den noe utfordrende og litt kjedelig å strikke fordi jeg hele veien skulle ha med meg en haug med tråder og nøster, for å slippe å feste hundre tråder til slutt. Skulle jeg strikket noe liknende en annen gang, ville jeg nok enten ha redusert antall farger, eller holdt meg til en og en nyanse fremfor å gå frem og tilbake mellom de ulike fargene i striper. Kanskje hadde det vært mest fornuftig å heller ta seg tid til å feste tråder, fremfor å ha med seg alt hele veien.

Processed with Moldiv

Shares

Pin It on Pinterest