Marius-dress til min lille nevø

Årets store julegavestrikkeprosjekt har vært en Marius-dress til min nevø som ventes i mai. Det har vært en berg-og-dalbane av et strikkeprosjekt, men heldigvis endte det godt til slutt.

Mønsteret har jeg funnet i Sandnes Garn sitt hefte Norske ikoner barn, og den er strikket i Tynn alpakka (Sandnes Garn) på pinne 3. Egentlig skulle vrangborder og stolper strikkes på pinne 2,5, men som jeg har nevnt tidligere er det akkurat hakket for tynt for min del. Jeg la derfor opp noen færre masker på ben og ermer, og økte isteden med litt fler da jeg begynte på glattstrikken.

Alt gikk veldig greit til jeg skulle begynne på den nederste delen av mønsteret på bolen. Da oppdaget jeg at masketallet ikke stemte med mønsteret, og slik jeg forsto det, var det oppgitt feil masketall hele veien. Jeg gadd ikke ta opp alt ned til skrittet, så det ble noen MacGyver-løsninger, og litt miksing og triksing for å få mønsteret til å stemme hele veien. Litt irriterende, men så lenge jeg holdt tunga rett i munnen gikk det greit. Og det synes jo ikke, for det var bare snakk om noen få masker.

Men da jeg skulle sy og klippe opp foran, fikk jeg problemer igjen, og denne gangen kunne jeg ikke skylde på andre enn meg selv. Jeg hadde ikke sikret maskene, som gjensto på pinnene for å strikke vrangbord etter at jeg hadde klippet, skikkelig. Da jeg jeg for over med symaskinen, begynte jeg å miste masker på toppen, og jeg hadde et salig styr med å få plukket opp flere rader midt foran. På mirakuløst vis fikk jeg knotet det på plass, og derfra var resten av jobben piece of cake. Hurra!

Etterpå strikket jeg en liten matchende Marius-lue med utgangspunkt i en oppskrift fra et annet Sandnes Garn-hefte; Klassikere 0-4, og et par votter. Vottene freestylet jeg med dobbel tråd på pinne 4.

Nå håper jeg min lille nevø skal holde seg lun og god i møte med sin første høst og vinter.

20141218_205735283_iOS

Share this post

One reply on “Marius-dress til min lille nevø

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.