Jeg har lenge forundret meg over hvorfor jeg ikke har sett bilder på Instagram av gutter i Nancy-kofter/-gensere. Det er jo et så nydelig mønster, og ikke spesielt feminint. Bortsett fra navnet da; «Nancy».

Jeg føler det blir litt som med fargen rosa – «Den farlige fargen!» Gud forby vi skulle kle våre gutter i rosa! Jentene våre kan gjerne ha blått, men guttene kan ikke ha rosa. Jentene kan også ha Marius-gensere, men er det virkelig sånn at guttene ikke kan ha Nancy-kofte? Hvorfor er det sånn? Uansett; jeg liker Nancy-mønsteret, og tenkte at Oscar ville se fin ut i det, så jeg slo til.

Jeg tok utgangspunkt i to ulike oppskrifter, fra to forskjellige hefter fra SandnesgGarn. Nærmere bestemt Genser med rundt bærestykke i hefte 1502 og Nancykofte i heftet Tema 43. Jeg likte fasongen, vrangbordene og den litt høye halsen på den førstnevnte, men mønsteret var kjedelig akkurat som navnet tilsier. Jeg ville derfor heller bruke mønsteret, med hele fire ulike farger, fra Nancy-koften.

Genseren er strikket i Alpakka fra SandnesGarn på pinne 3 og 3,5. Hovedfargen er gråbeige melert (2650), og i mønsteret har jeg brukt rust (3355), hvit (1001) og grå (1042).

Shares

Pin It on Pinterest