Halsen «Arwen»

Halsen «Arwen»

Nå kan du få kjøpt oppskrift på halsen «Arwen» i nettbutikken min. Halsen kommer i størrelser fra 3 mnd til 10 år, og passer blant annet fint som julegavestrikk. Hvis man allerede nå har begynt å tenke på slikt, da.

Dette er i hvert fall et fint lite prosjekt som strikkes i Merinoull fra Sandnes Garn på pinne 3. For et litt utrent øye kan kanskje kronbladene se litt avanserte ut, men dette er bare fellinger, kast og rette masker. Det er så gøy når man bare med noen enkle grep kan skape en morsom vri!

Halsen på bildet er strikket i en nydelig støvet blågrønn farge (7741). Den matchet den litt skarpere blågrønne Kong Oktogon-genseren vår perfekt.

Enten du planlegger julegavestrikk, eller bare har lyst til å ta en titt, er oppskriften å få kjøpt her: Arwen

Kong Oktogon-genser

Kong Oktogon-genser

Da kan jeg endelig fortelle at oppskrift på Kong Oktogon-genser nå er tilgjengelig i nettbutikken. Dette er en skikkelig varm og god hverdagsgenser for barn fra ett til ti år. Perfekt til barnehage- og skolebruk utover høsten og vinteren.

Det har tatt sin tid å få oppskriften ferdig og tilgjengeliggjort denne gangen. Vi har flyttet i nytt hus, og jeg har vært i flyttebobla i ukesvis nå. I mangel på nett, som fortsatt ikke er oppe og går, har det også vært litt mer kronglete å få lagt siste hånd på verket. Men nå er jeg altså i mål.

Genseren strikkes hovedsakelig på p 5 i Alpakka ull fra Sandnes Garn, så hvis du er av den litt utålmodige typen, eller bare trenger å få en god genser kjapt ferdig, kan kanskje dette være et fint prosjekt for deg.

Det store åttekantede mønsteret (oktogon) har gitt opphav til navnet. Og ‘oktogon’ klang så bra med ‘kong’ foran – Kong Oktogon!

En liten anbefaling når man strikker plagg med flerfargede mønstre, er å være nøye med å tvinne tråden bak arbeidet og ikke strikke for stramt. Da vil mønsteret komme finere fram, og plagget vil få en god passform.

Tusen hjertelig takk til teststrikkerne Line Jimenez-Killingmo, Stine Renden, Synnøve Brandt, Sara Ugland Rosenborg, Anne Småbrekke og Ida Holde for gode innspill og tilbakemeldinger.

Oppskriften kan kjøpes her: Kong Oktogon-genser

Shares
Skolestart

Skolestart

Mandag 21. august feirer vi en stor begivenhet her i familien. Storebror begynner på skolen!

Oscar har gledet seg siden i fjor sommer, og endelig er dagen kommet da han offisielt er skolebarn. Selv kjenner jeg fortsatt på en litt uvant følelse av å plutselig være mamma til en skoleelev. Hvor ble alle småbarnsårene av? Jeg er både spent og forventningsfull til den nye hverdagen vår. Eller når sant skal sies; jeg bekymrer meg for alt. Fra å være eldst i barnehagen, og nærmest ha eid den de siste par årene, skal han nå plutselig være minst. Og han er jo bare 5 1/2 år. Vil han mestre det, og lære det han skal? Vil han trives? Får han venner? Vil de andre barna like han? Vil lærerne like han? Vil han klare å sitte rolig lenge nok? Vil han kle seg etter været, eller sverge til shorts, t-skjorte og sandaler uansett? Vil han spise matpakken sin, eller er han for opptatt med noe annet så han ikke har tid? Sånn går altså jeg og surrer, mens hovedpersonen selv… han er helt cool.

Uansett; I anledning skolestarten får du 30 % avslag på alle oppskriftene mine ved å legge inn kupongkode «skolestart» når du skal betale. Så hvorfor ikke benytte sjansen til å legge noen gode strikkeplaner for høsten, og få en litt ok deal?

Klikk her for å komme direkte til nettbutikken: Nettbutikk

Tilbudet gjelder ut mandag 21. august 2017.

Fjelltoppluer i Lerke

Fjelltoppluer i Lerke

Nå som det er vår, og mildere i luften, har jeg strikket Fjelltoppluer til guttene i Lerke fra Dale garn. Garnet består av 55 prosent merinoull og 47 prosent egyptisk bomull. Helt nydelig!

Lerke kommer i mange fine farger, og et flerfarget mønster som dette kommer virkelig til sin rett. I storebros lue har jeg gått for terracotta (8116) som hovedfarge, i kombinasjon med hvit (0017), maisgul (8111) og dus gråblå (8103). Lillebrors er strikket i den lekreste mørkeblå fargen (8105), sammen med hvit (0017), maisgul (8111) og dus gråblå (8103).

Fjelltopplue
er forresten min egen design, og i oppskriften er det oppgitt ganske nøyaktig garnforbruk. Den er derfor et perfekt restegarnprosjekt. Husk bare å sjekke løpelengden dersom du velger en annen garnkvalitet enn det som står oppgitt (Merinoull fra Sandnes Garn). Størrelser fra 3 mnd til 10 år, samt dame og herre, så alle kan få!

Du finner oppskriften her: Fjelltopplue

Husk at i påskeuken er det 25 % på alle oppskriftene mine!

Påsketilbud

Påsketilbud

I påsken får du 25 prosent avslag på alle strikkeoppskriftene mine. I nettbutikken finner du oppskrifter på både småstrikk og større plagg til både baby, barn og voksne. Ta en titt da vel!

Bruk rabattkode PÅSKE2017 i kassen for å få 25 prosent.

Klikk her for å sjekke ut oppskriftene mine: Nettbutikk

Med ønske om en riktig god påske,
Erica

V for Victor

V for Victor

Victors lue har jeg hatt på blokka en god stund nå – faktisk helt siden i fjor sommer da jeg strikket den grå prototypen. Nå er oppskriften endelig ferdig og tilgjengelig i nettbutikken min.

Dette er en enkel og morsom liten lue å strikke, og oppskriften er i størrelser fra 3 måneder til 10 år, samt dame- og herrestørrelse. Den strikkes rundt på liten rundpinne, og har et flettemønster som utgjør en V (for Victor) opp ned. Mønsteret strikkes uten hjelpepinne, og gir et kult og spennende uttrykk som passer for både barn og voksne. Veiledende pinner er 3 og 3,5, men for å oppnå best resultat bør du bruke den pinnen du trenger for å oppnå strikkefasthet på 24/10.

Victors lue
har god passform, og sitter godt rundt hodet. I de største størrelsene skal den være litt baggy, men strikk den gjerne en cm kortere for å få en mer tettsittende passform.

I de minste størrelsene kan man også strikke øreklaffer for at den skal sitte godt på plass på småtroll som ligger i vogn, og gjerne har en tendens til å trekke og dra for å ta av seg det som har kommet på (!).

Luene på bildet er strikket i Merinoull fra Sandnes Garn i fargene korngul (2024)/oker (2035), og rød (4109)/oransje (3525).

Klikk her for å komme til oppskriften: Victors lue

Solstrålengenser

Solstrålengenser

Våren er her. Dagene blir lengre og solen varmer i snuta. Solstrålengenseren er inspirert av våren og solen, men først og fremst av den lille fine solstrålen min Victor. Oppskriften kan nå kjøpes i nettbutikken.

Solstrålengenser er en liten genser til de yngre barna, og oppskriften kommer i størrelser fra 1 til 6 år. Passformen er litt løs og ledig, så dette er en skikkelig kosegenser. Den strikkes nedenfra og opp i Lerke fra Dale Garn eller i Tusindfryds Engleuld på p 4. Dette er en lettstrikket genser i glattstrikk med perlemønster på ermene og raglanfelling. På baksiden har genseren en liten splitt øverst, med knapp, for lettere av- og påkledning. I tillegg synes jeg det er en fin liten detalj.

Den gule versjonen av Solstrålengenser har jeg strikket i Engleuld, farge 44. Nederst har jeg valgt å ha en liten kant i kontrast. Dette er farge 07.

Den blå genseren til storebror er strikket i Lerke, farge 8103. Storebror er fortsatt fascinert av Frost, så det ble en skikkelig Frost-farge til han.

Håper genseren vil falle i smak hos dere, og deres små og litt større solstråler.

Mer info om oppskriften finner du hvis du klikker her: Solstrålengenser


Processed with MOLDIV

Tominelue

Tominelue

Tominelue er en enkel og grei lue til dame som du kan strikke på en kveld eller to. Luen er forholdsvis tynn og lett, men alpakkaen gjør at den holder varmen godt.

I oppskriften foreslår jeg to alternative garnkombinasjoner. Den ene strikkes med tre tråder Alpakka silke fra Sandnes Garn, den andre med én trå Alpakka silke og én tråd Tweed. Begge varianter strikkes på p 5 (eventuelt den pinnen du må bruke for å oppnå strikkefasthet).

Jeg har så langt laget flere varianter i følgende fargekombinasjoner:

Alpakka silke: vinrød (4554) og rust (3355)
Alpakka silke + Tweed: Gammelrosa (4331) + rosa (4620), jeansblå (6052) + blå (6070) og sand (2521) + lys grå (1044)

Med så mange fine farger, spesielt i Alpakka silke-garnet, kommer det garantert til å bli mange flere. Tre tråder egner seg også godt til å lage Dip dye-effekt, det vil si en gradering fra en (gjerne mørkere) farge til en annen (gjerne lysere) farge. Da bytter du ut én og én tråd i overgangen(e) mellom fargene.

Oppskriften på Tominelue finner du her: Link til oppskrift

26.og 27. februar får du 20 % på denne oppskriften.

Strikkere på Snapchat

Strikkere på Snapchat

I sammen med flere andre strikkere, er jeg nå også å finne på Snapchat under navnet strikkere. Ved å følge denne profilen får du innblikk i våre strikkerier og andre sysler.

Ansvaret for profilen er rullerende, og denne mandagen er det jeg som har ansvaret. Da vil jeg vise dere gamle, nye og kommende strikkerier, og et og annet hverdagslig fjas. På tirsdag er det superflinke Warunee fra @plystrekids som vil snappe, og slik fortsetter det med nye folk hver dag til vi har vært igjennom lista. Om knappe to uker er det min tur igjen. Hvis du vil se hvem andre som deler på denne Snapchat-profilen, kan du også sjekke ut @strikkere på Instagram.

I anledning Snappedagen min, har jeg 30 prosent avslag på alle strikkeoppskriftene mine.* Bruk kupongkode «strikkere».

Vi snæppes, da dere!

*Tilbudet gjelder mandag 13.februar 2017.

Selbuvotter til baby

Selbuvotter til baby

Lillebror trengte noen gode votter som varmer litt, og som er lette å ta av og på. Jeg liker Selbuvotter fordi de er så nydelige og klassiske i mønstrene, også blir votten tykk og god når det er så mye mønster.

På nettet finner man mange mønsterdiagrammer med Selbumønster. Her er ett som jeg fant. Diagrammet nedenfor er hentet her. Jeg brukte det da jeg strikket votter til 1-åringen min (uten tommel). Som sagt ville jeg ha de litt tykke, så de er strikket i Merinoull fra Sandnes Garn på pinne 2,5. Jeg har brukt sort som hovedfarge og mosegrønn (kode 9644) som kontrast. Hvis du vil ha dem større kan du øke pinnestørrelsen til 3, 3,5 eller 4.

Oppskrift:

Str: 1 år (uten tommel)
Garn: ca 20 g hovedfarge og 20 g kontrastfarge Merinoull fra Sandnes Garn
Pinner: settpinner 2,5
Hel lengde: ca. 13 cm

Mønsterforklaring:
[] = hovedfarge
X = kontrastfarge
/ = 2 r sammen i kontrastfargen
\ = 1 m løst av, strikk 1 m i kontrastfargen, dra den første masken over den masken du nettopp strikket.
 
Legg opp 36 m hovedfarge på pinne 2,5, og strikk vrangbord (2 r, 2 vr) rundt på følgende måte: 6 omg hovedfarge, 1 omg kontrastfarge, 3 omg hovedfarge, 2 omg kontrastfarge, og så 6 omg hovedfarge. Strikk deretter 1 omg glattstrikk i hovedfargen, samtidig som masketallet økes til 44. Strikk mønster etter Diagram A. Fell som angitt.

Diagram A:

Martii.blogg.no

Når diagrammet er ferdig har du 8 m på pinnen. Trekk tråden gjennom maskene, stram til og fest den godt. Strikk en vott til på samme måte.

Fest tråder og damp vottene.

WAAGA Erica Waagene
Det er jeg, Erica, som driver denne strikkebloggen. Håper den og det jeg lager kan være til inspirasjon og avkobling. Oppskriftene mine finner du under fanen «Shop». Vil du se enda mer av det jeg lager, kan du følge meg på Instagram: @waagene.
God fornøyelse!

FØLG MEG

KATEGORIER

NYHETSBREV

Skriv inn e-postadressen din for å motta ideer og inspirasjon fra bloggen

Pin It on Pinterest