Da kan jeg endelig fortelle at oppskrift på Kong Oktogon-genser nå er tilgjengelig i nettbutikken. Dette er en skikkelig varm og god hverdagsgenser for barn fra ett til ti år. Perfekt til barnehage- og skolebruk utover høsten og vinteren.

Det har tatt sin tid å få oppskriften ferdig og tilgjengeliggjort denne gangen. Vi har flyttet i nytt hus, og jeg har vært i flyttebobla i ukesvis nå. I mangel på nett, som fortsatt ikke er oppe og går, har det også vært litt mer kronglete å få lagt siste hånd på verket. Men nå er jeg altså i mål.

Genseren strikkes hovedsakelig på p 5 i Alpakka ull fra Sandnes Garn, så hvis du er av den litt utålmodige typen, eller bare trenger å få en god genser kjapt ferdig, kan kanskje dette være et fint prosjekt for deg.

Det store åttekantede mønsteret (oktogon) har gitt opphav til navnet. Og ‘oktogon’ klang så bra med ‘kong’ foran – Kong Oktogon!

En liten anbefaling når man strikker plagg med flerfargede mønstre, er å være nøye med å tvinne tråden bak arbeidet og ikke strikke for stramt. Da vil mønsteret komme finere fram, og plagget vil få en god passform.

Tusen hjertelig takk til teststrikkerne Line Jimenez-Killingmo, Stine Renden, Synnøve Brandt, Sara Ugland Rosenborg, Anne Småbrekke og Ida Holde for gode innspill og tilbakemeldinger.

Oppskriften kan kjøpes her: Kong Oktogon-genser

Shares

Pin It on Pinterest